Planka med ren & kantareller

Ca 5-6 st

Duchesse mos
1,5 kg potatis
25g smör
2 dl riven ost
2 äggulor
2 dl grädde
1 tsk salt
Vitpeppar

Koka potatis å mosa det. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa med elvisp till en mos.

800-1000g renfilé eller vi använde innerlår av ren.

Skär i skivor.
Hetta upp smör och pressa i två vitlöksklyftor Bryn köttbitarna ett par minuter på var sida. Salta och peppra.

Kantarellsås
Konserverade eller färska kantareller (annan svamp går bra)
1 Lök
En skvätt whisky, konjak
Smör att bryna i
4 dl Grädde
1 Buljongtärning
1-2 msk viltfond
Grönpeppar
Maizena redning

Hetta upp smör, bryn den finhackade löken och den hackade svampen. Häll sedan på en skvätt whisky/ konjak.
Tillsätt grädde, buljongtärning och viltfond. Låt puttra 5-10 min. Mortla och smaka av med grönpeppar. Red såsen om det behövs.

Linda sparris runt baconet och bryn runt om.

Spritsa ut moset på plankan. Bred ut köttbitar. Lägg på en delad tomat. Häll på såsen och lägg baconsparrisen ovanpå. Sätt in i ugn ca 8 min på 225-250 grader till moset fått färg.

Smaklig måltid 😄

Tillbaka till recept.

Tillbaka till renkött.