HELSTEKT RENINNANLÅR

4 portioner

600 – 800 gram reninnanlår

Putsa och torka köttet på ytan. Bryn köttet runt om på hög värme, salta & peppra. Efterstek i ugnen på ca 100 grader till önskad stekgrad. Serveras med ugnsbakade rotfrukter och kaviarsås.

Ugnsbakade rotfrukter:
Valfri mängd av potatis, morötter, palsternacka, rödbetor, rödlök, vitlök, olivolja och salt.
Gör så här: Skala potatis, morötter, palsternacka och rödbetor. Skär potatis och rödbetor i klyftor och morötter och palsternacka i skivor eller i ca 1 cm breda strimlor av lagom längd. Skala rödlöken och skär den i klyftor. Bryt klyftor av vitlök och skala och hacka dem i små bitar.

Lägg allt i en oljad form. Ringla eller spray olja över. Salta och rör om.

Ställ in i mitten av ugnen 215°C i 20 minuter.

Rör om och salta. Häll ev. på mer olja om det ser torrt ut. Låt stå ytterligare 20 minuter i ugnen tills det fått fin färg. Är det större bitar kan lite extra tid behövas.

Om man vill kan det stå ytterligare 10-20 minuter i ugnen om det du ska servera till inte är klart. Dra då gärna av ugnsvärmen, det räcker med eftervärmen.

Kall kaviarsås:
Blanda ihop en burk röd kaviar med en burk Crème fraiche. Låt den stå kall i kylskåpet en stund innan servering.

Tillbaka till recept.

Tillbaka till renkött.